طرز تهیه ۱۰ کوکی و بیسکویت ساده و خوشمزه
کوکی و بیسکویت ها شاید از آن دسته خوردنی هایی باشد که کودکان هرگز به آنها نه نگویند. آنها وقتی با شیر سرو میشوند طعم بهتری دارند.
گروه ایرنا زندگی- کوکی و بیسکویت ها شاید از آن دسته خوردنی هایی باشد که کودکان هرگز به آنها نه نگویند. آنها وقتی با شیر سرو میشوند طعم بهتری دارند. مزیت کوکی یا بیسکویت ها این است که آنها را میتوانید در هر زمانی بخورید و همچنین با ترکیبات ساده در منزل تهیه کنید. کوکی ها می توانند شامل ترکیبات سالم غذایی از جمله بلغور جو دوسر، کینوآ، گندم سیاه، بادام، روغن نارگیل، کره بادام زمینی، موز و غیره باشند. این ترکیبات پروتئین، کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ویتامین ها، فیبر، چربی، قند و انرژی را در رژیم روزانه فرزندان شما جای می دهند.
۱- کوکی شکلاتی
کوکی شکلاتی یکی از خوراکی های محبوب کودکان است.
مواد لازم:
۲۲۵ گرم آرد
۸۰ گرم شکر قهوه ای
۸۰ گرم شکر دانه ریز
۱۵۰ گرم کره
یک عدد تخم مرغ
شکلات چیپسی ۲۰۰ گرم
۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل
¼ قاشق جوش شیرین
کمی نمک
طرز تهیه
فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. دو سینی شیرینی پزی را برداشته و آنرا از کاغذ شیرینی نچسب پر کنید.
کره ذوب شده و شکر ها را داخل یک ظرف میکس کنید.
عصاره وانیل و تخم مرغ را با یکدیگر هم بزنید و به همراه آرد، نمک و جوش شیرین به ظرف اضافه کنید.
خمیر را با یک قاشق چوبی خوب میکس کنید. شکلات را به مایع خمیر اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
مقداری از خمیر را در هر کاغذ شیرینی ریخته و به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه تا زمانی که روی کوکی ها کاملاً برشته شود اما وسط آنها کمی نرم باشد، در فر بپزید.
سینی را بیرون بیاورید و کوکی ها را به مدت چند دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا سرد شوند و سپس با یک لیوان شیر گرم سرو کنید.
۲- بیسکویت ساده
بیسکویت بخشی از یک صبحانه خوب را تشکیل می دهد. بیسکویت ها حتی به شکل اصلی خود و بدون عطر و طعم خاصی خوشمزه هستند.
مواد لازم
۳۰۰ گرم آرد همه منظوره
۲۵۰ گرم کره
۱۴۰ گرم شکر کرچک
۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل
۱ زرده تخم مرغ
طرز تهیه
شکر کرچک و کره را با استفاده از یک قاشق چوبی در یک ظرف مخلوط کنید.
زرده تخم مرغ و وانیل را با یکدیگر میکس کنید.
آرد را الک کرده و با مخلوط تخم مرغ و شکر ترکیب کنید.
در پایان مخلوط را به شکل یک خمیر یکدست درآورید.
برای بیسکویت ها از قالب های شیرینی شکل های مختلف استفاده کنید و آنها را به مدت ۸ الی۱۰ دقیقه در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد در فر بپزید.
۳- کوکی شکلات و کره بادام زمینی
مواد لازم
۱ پیمانه کره
۲ پیمانه آرد ساده
۱ پیمانه شکر دانه ریز
۱ فنجان شکر قهوه ای
۱ پیمانه کره بادام زمینی
۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
۲ عدد تخم مرغ
۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
½ قاشق چایخوری نمک
۳۶ تکه کوچک شکلات با مغز بادام زمینی و کارامل
طرز تهیه
فر را با دمای ۱۹۰ درجه گرم کنید.
کره، شکر و کره بادام زمینی را در یک ظرف با استفاده از همزن برقی میکس کنید.
سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و خمیر را هم بزنید تا یکدست شود.
آرد، جوش شیرین و نمک را الک کرده و به خمیر اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
خمیر را بپوشانید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه به حال خود باقی بماند.
تکه های شکلات را با فاصله روی سینی فر قرار دهید و روی هر یک از آنها دو قاشق غذاخوری از خمیر کوکی بریزید.
کوکی ها را به مدت ۱۴ الی ۱۵ دقیقه در فر تا زمانی که به رنگ قهوه ای روشن تبدیل شوند بپزید.
۴- کوکی دارچینی
اگر فرزندان شما طعم دارچین را دوست دارند، می توانید این کوکی های کلاسیک دارچین را برای آنها درست کنید.
مواد لازم
کره ۱ پیمانه
یک و نیم پیمانه شکر
¾ ۲ پیمانه آرد ساده
۲ عدد تخم مرغ
۳ قاشق چایخوری پودر دارچین
۳ قاشق چایخوری شکر
¼ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
کره، شکر، تخم مرغ و عصاره وانیل را در یک کاسه به خوبی میکس کنید.
آرد، جوش شیرین و نمک را الک کرده آنرا به مخلوط شکر و تخم مرغ اضافه کنید.
روی خمیر را پوشانده و آنرا مدتی در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
همچنین کاغذ های فر را نیز را به مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال سرد کنید.
در این فاصله سه قاشق شکر را با پودر دارچین ترکیب کنید.
گلوله های کوچکی از خمیر سرد شده درست کنید و آنها را در مخلوط دارچین و شکر بغلتانید تا کاملاً با مخلوط روکش شوند.
این گلوله های کلوچه را درون کاغذ های کوکی خنک شده قرار دهید و آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در فر بپزید.
بعد از اتمام کار ظرف را برداشته و بلافاصله سرو کنید.
۵- کوکیِ فراستینگ
اگر می خواهید یک کوکی خوشمزه برای مهمانی های خود درست کنید، این کوکی را به شما پیشنهاد می کنیم.
مواد لازم
۲ پیمانه آرد ساده
۱/۳ پیمانه کره نرم شده
½ پیمانه شکر دانه ریز
½ پیمانه شکر قهوه ای
۱۵۰ گرم پنیر خامه ای
۲ عدد زرده تخم مرغ
۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
½ قاشق چایخوری جوش شیرین
½ قاشق چایخوری پودر دارچین
¼ قاشق چایخوری نمک
۱/۸ قاشق چایخوری پودر جوز هندی
۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
۱ قاشق چایخوری پوست پرتقال
فراستینگ سفید آماده
ترافل قرمز و آبی
طرز تهیه:
آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، پودر دارچین و پودر جوز هندی را در یک ظرف ترکیب کنید.
در ظرف دیگری کره، شکر و زرده تخم مرغ را با استفاده از همزن برقی هم بزنید تا یک خمیر خامه ای به دست بیاید.
پنیر خامه ای، وانیل و پوست پرتقال را اضافه کرده و دوباره آن را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
ترکیبات هر دو ظرف را با یکدیگر میکس کنید تا یک خمیر صاف و یکدست بدست آید.
روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۲ تا ۲۴ ساعت درون یخچال قرار دهید.
با استفاده از یک وردنه خمیر ها را با ضخامت ۶ سانتی متر صاف کنید.
با استفاده از یک قالب شیرینی پزی به شکل ستاره، چند قالب ستاره شکل از روی خمیر برداشته آنها را روی کاغذ های شیرینی پزی قرار دهید.
خمیر باقیمانده را به صورت گلوله درآورید و مراحل را تکرار کنید تا کوکی های ستاره ای بیشتری بدست آید.
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و کوکی ها را به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده بپزید.
پس از پخت، کوکی ها را با یک لایه نازک از فراستینگ و ترافل تزئین کنید.
۶- کوکی پودینگ پسته
راز استفاده از پودینگ در خمیر کوکی این است که باعث می شود کوکی نرم و جویدنی شود و همچنین به آن عطر و طعم بیشتری می بخشد.
مواد لازم
¾ پیمانه کره
۱ بسته پودینگ فوری پسته
¼ پیمانه آرد ساده
½ پیمانه پسته خرد شده
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کره و پودینگ را با استفاده از مخلوط کن برقی میکس کنید تا خمیر صافی بدست آورید.
آرد و پسته ها را به خمیر اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
یک قاشق غذاخوری را چرب کنید و با آن قاشق مقداری از خمیر را برداشته و با فاصله یکدیگر روی سینی فر قرار دهید.
با دست خود کمی روی خمیر را صاف کنید.
سپس به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فری که از قبل گرم شده است، آن را بپزید.
۷- کوکی جو دوسر فاقد گلوتن
این کوکی مناسب برای کودکانی است که به گلوتن حساسیت دارند.
نگران نباشید، این کوکی سالم به اندازه بقیه کوکی های دیگر خوشمزه است.
مواد لازم
۲ فنجان جو دوسر
۲ فنجان آرد برنج قهوه ای
¾ فنجان شکر
۱ فنجان خلال بادام
½ فنجان نارگیل خرد شده
¼ فنجان بذر کتان
½ فنجان توت خشک
¾ فنجان کشمش
¾ فنجان اسمارتیز
¼ قاشق غذاخوری پودر دارچین
۲ قاشق غذاخوری نمک
۱ پیمانه شیر برنج
¼ فنجان ملاس
¾ فنجان روغن کانولا
طرز تهیه:
فر را به دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد برسانید.
تمام مواد خشک را در یک کاسه و سایر مواد مرطوب را در کاسه دیگر تا زمانی که خوب مخلوط شوند، مخلوط کنید.
مواد خشک و مرطوب را مخلوط کرده و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
اگر هنوز خمیر آبکی است، می توانید آن را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.
خمیر شیرینی را روی کاغذ روغنی بریزید و با استفاده از دست آن را به آرامی صاف کنید.
کوکی ها را حدود ۲۴ دقیقه یا تا زمانی که کمی قهوه ای شوند بپزید.
کلوچه ها را بیرون آورده و به مدت پنج دقیقه باقی بگذارید.
آنها را به ظرف کوکی منتقل کنید و می توانید یک هفته یا بیشتر از خوردن آنها لذت ببرید.
برای حفظ طعم و مزه از پخت زیاد خودداری کنید.
۸- کوکی شکری
کوکی های شکری خوشمزه و مورد علاقه اکثر کودکان می باشد.
البته به خاطر استفاده از قند و شکر زیاد در این کوکی ها، سعی کنید کمتر از این کوکی ها طبخ نمایید.
مواد لازم
۲ فنجان آرد ساده
یک فنجان کره آب شده
¾ فنجان شکر سفید
۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
شکر رنگی برای تزیین
طرز تهیه:
فر را به دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد برسانید.
کره و شکر را در ظرفی بزنید تا خوب مخلوط شوند. عصاره وانیل و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط نرم شود.
آرد و جوش شیرین را در ظرف دیگری ترکیب کرده و خوب مخلوط کنید.
آرد را به مخلوط کره و شکر اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا خمیر یکدستی بدست آورید.
یک قاشق غذاخوری خمیر را برای یک کوکی بریزید، کمی صاف کنید و آن را روی یک سینی چرب شده قرار دهید.
هر کوکی را حداقل با فاصله دو سانتی متر از یکدیگر قرار دهید.
روی کوکی ها را با دانه های شکر رنگی تزیین کنید و به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه آنها را بپزید.
قبل از انتقال کوکی بگذارید دو تا سه دقیقه روی سینی بماند.
آنها را در ظرف های بسته نگه دارید و از خورن کوکی شکری لذت ببرید.
نکته: با تغییر دادن آرد به کینوآ، بلغور جو دوسر یا حتی گندم سیاه، می توان کوکی را سالم تر کرد.
۹- بیسکویت بادام
مواد لازم
¾ پیمانه آرد گندم کامل
¾ پیمانه آرد همه منظوره
¾ پیمانه بادام خرد شده
¾ پیمانه شکر
¼ قاشق چایخوری نمک
½ قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
۶ قاشق غذاخوری سس سیب
۱.۵ قاشق غذاخوری روغن کانولا
½ قاشق چایخوری عصاره بادام
½ قاشق چایخوری عصاره وانیل
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
در یک ظرف سس سیب، شکر، روغن کانولا، عصاره وانیل و عصاره بادام را مخلوط کنید.
در ظرف دیگری آرد، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کنید.
محتویات هر دو ظرف را با یکدیگر میکس کنید تا یک خمیر صاف حاصل شود.
در پایان خمیر را با دست خوب مخلوط کنید.
دستان خود را آرد زده و گلوله های کوچکی از خمیر برداشته و آنها را به عرض ۷.۵ سانتی متر و ضخامت ۲ سانتی متر تخت کنید.
خمیر ها را روی کاغذ روغنی قرار داده و به مدت ۲۵ دقیقه در فر بپزید و دمای فر را به ۱۵۰ درجه کاهش دهید.
بیسکویت ها را از کاغذ ها جدا کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه خنک شوند.
بیسکویت ها را تکه تکه کرده و به مدت ۱ الی۱۰ دقیقه دوباره درون فر قرار دهید و سپس آنها را زیر و رو کرده به مدت ۸ الی ۱۲ دقیقه دیگر بپزید.
۱۰- کوکی نارگیلی
قرار است در این دستورالعمل با استفاده از نارگیل و موز، کوکی هایی خوشمزه ای درست کنیم.
اگر کودک شما عاشق نارگیل بوده و می خواهید یک کوکی ترد و بدون تخم مرغ درست کنید، این کوکی مناسب شماست.
این کوکی بسیار ساده و خوشمزه بوده و همچنین محتوای فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مناسبی است.
مواد لازم
۱ فنجان نارگیل خرد شده
⅓ فنجان جو دوسر
۲ عدد موز رسیده
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم کنید و در کف آن کاغذهای روغنی بچینید.
نارگیل و جو دوسر خرد شده را با کمک مخلوط کن بهم بزنید تا به صورت تکه های کوچک درآیند.
موزها را پوست بگیرید و برش دهید و آنها را به مخلوط کن اضافه کنید. مواد را به صورت خمیر یکدست خرد کنید.
از یک قاشق غذاخوری برای شکل دادن کوکی ها روی کاغذ روغنی استفاده کنید.
بگذارید این مواد به مدت ۲۰ دقیقه یعنی تا زمانی که قهوه ای روشن شود، بپزد.
پس از اتمام، بگذارید پنج دقیقه خنک شوند.
این کوکی را به صورت گرم سرو کنید. البته قبل از انتقال آن به ظرف دربسته، بگذارید کاملاً سرد شوند.