طرز تهیه نان شیرمال در خانه
این نان خوش عطر و طعم به دلیل داشتن شیر و شکر در ترکیبات خود، انتخاب خوبی برای وعده صبحانه و عصرانه شما است.
این نان خوش عطر و طعم به دلیل داشتن شیر و شکر در ترکیبات خود، انتخاب خوبی برای وعده صبحانه و عصرانه شما است. ما معمولا نان شیرمال را از فروشگاههای نان فروشی تهیه میکنیم حالا که فرصت پخت آن فراهم شده است، بیایید با هم پخت این نان خوشمزه و لطیف را تجربه کنیم.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال:
طرز تهیه و دستور پخت نان شیرمال:
۱. ابتدا همه مواد را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد. پودر خمیر مایه را درون ۲ قاشق آب ولرم بریزید و نصف قاشق شکر به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه به آن زمان دهید.
۲. تخم مرغ، کره آب شده، شیر، شکر، خمیر مایه آماده شده و کمی نمک را با هم مخلوط کنید سپس آرد الک شده را کم کم به آن اضافه کنید و آن را به اندازهای ورز دهید تا یک خمیر لطیف به دست آید. این خمیر به دلیل لطافتی که دارد ممکن است کمی چسبندگی داشته باشد اما نیازی نیست به آن آرد اضافه کنید.
۳. خمیر را سه ساعت داخل ظرفی در بسته قرار دهید و اجازه دهید استراحت کند. پس از این مدت زمان، آن را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را به صورت نوار بلند در آورید و به شکلهای مختلف مدل بدهید. میتوانید به شکل یک مار در هم تنیده یا موهای بافته شده در بیاورید.
۴. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید تا گرم شود. در همین حین، داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای شکل داده شده را داخل سینی بچینید.
۵. زرده تخم مرغ و کمی از کره آب شده را مخلوط کنید و با قلمو یا پنبه روی خمیرها بمالید، در صورت تمایل میتوانید از کنجد یا دانه خرفه برای تزئین آن استفاده کنید. دوباره حدود ۲۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. حالا سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا نانها پخته شوند. در نهایت گریل بالای فر را ۲ دقیقه روشن کنید تا روی نانها طلایی شود.
تا الان روش پخت نانهای لواش، بربری و کماج را آموزش دادهایم و حالا سراغ نان باگت رفتهایم.
پیش از این طرز تهیه نان لواش، بربری، شیرمال و .. را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان فطیر رفتهایم.