تولید نسل سوم مکمل های دام و طیور با تلاش دانش بنیان های ایرانی


P>به گزارش روز سه شنبه گروه علم وآموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، فاطمه سقطچی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص این محصول گفت: این مکمل به خوراک دام و طیور و حتی آبزیان و حیوانات خانگی اضافه می‌شود تا ارزش غذایی این خوراک‌ها بهبود یابد. ما در حال حاضر تولید نیمه‌صنعتی این محصول را با ظرفیت یک تُن در ماه انجام می‌دهیم و به زودی وارد مرحله تولید انبوه می شویم.


وی خاطرنشان کرد: نسل اول مکمل‌ها به صورت ساختارهایی نظیر سولفات بود که مستقیم از معدن استخراج می‌شد و ترکیبات مورد نیاز بدن دام را تامین می‌کرد.


این فناور یادآور شد: این مکمل‌ها با بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، موجب ارتقای سلامت دام می‌شد، اما مکمل‌های نسل اول به‌دلیل عدم خالص‌سازی و وجود عناصر سنگین مشکلاتی داشتند و همچنین جذب و دسترسی زیستی پایینی نیز داشتند، از این‌رو نسل دوم مکمل‌ها توسعه یافت که ترکیبات کیلاته‌کننده داشتند، در واقع با استفاده از مواد آلی و اسیدهای آمینه ترکیباتی نظیر روی به‌صورت کمپلکس درآمده و پایداری بیشتری پیدا می‌کرد.


سقطچی ادامه داد: این مکمل‌ها وقتی وارد بدن حیوانات می‌شدند رهایش را در محل مورد نظر انجام می‌دادند از این رو جذب و دسترسی‌زیستی بالاتری داشتند، اما نسبت به حرارت و رطوبت حساس بودند و از آنجایی که در تولید غذای طیور و دام گاهی حرارت دادن اجتناب‌ناپذیر است، از این رو ساختار این مکمل‌های نسل دوم دستخوش تغییر شده و گاهی هم تبدیل به مواد سمی برای دام و طیور می‌شد.


وی افزود:  یک مشکل دیگر مکمل‌های نسل دوم تداخل جذبی بود که باعث جذب نشدن عناصری نظیر آهن می‌شد. به‌همین دلیل نسل سوم مکمل‌ها طراحی و تولید شدند که هم مزیت‌های نسل اول و دوم را داشتند و هم نسبت به رطوبت و دما حساس نیستند.


این دانش‌آموخته دکتری مهندسی شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان همچنین گفت: یک شرکت هلندی-آمریکایی با ۱۰ سال سابقه تحقیق و توسعه این مکمل را برای اولین بار تولید کرد و به ۹۲ کشور جهان نیز صادرات انجام داد، این مکمل‌ها به ایران نیز وارد شدند و مورد استقبال قرار گرفتند.


سقطچی تصریح کرد: این شرکت دانش‌بنیان ایرانی اخیرا دانش فنی این محصول را توسعه داد و برای اولین بار این نسل از مکمل‌ها در ایران تولید شدند.


وی همچنین اظهارداشت: نمونه‌های که ما تولید کردیم از نظر فیزیکی، خلوص، پایداری و عملکرد در دانشگاه تهران روی جوجه‌های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج جالب توجهی به دست آمد.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *